Musikleken 2020 med Gävle MHF

Den första tisdagen i februari, vad händer då? Jo, då är det den mycket trevliga musikfrågesporten ”Musikleken”. Gävle MHF brukar alltid vara med på den, så även i år. Vi inledde med att några veckor innan gå en studiecirkel som handlar om olika sorters musik som ”kan” komma på tävlingen.

Det är lite annorlunda upplägg nu för tiden då musiken och frågorna inte längre kommer på CD-skiva utan istället skickas ut några timmar före tävlingsstart via filer på datorn.

Vi samlades 18 personer i Valbo IOGT-NTO-lokal som numera även är Gävle MHF:s hemmalokal.

2020-02-04 19.38.35

Gruppen som deltog vid musikleken för Gävle MHF

 

Det kom till och med några från Stockholmsområdet, som numera är utflyttade från Gävle. De kommer hit om möjlighet finns när det blir Musikleken!

Första frågan handlade om att vi genom en bild komma på vilken känd musikal som associerade till en bild. Sen kom ett 20-tal frågor med olika svårighetsgrad, som vi med mycket tankearbete skulle svara på. En fråga som alltid är med är att vi ska lista ut vilket som är huvudinstrumentet i olika musikstycken. En del är ganska lätta och det brukar alltid vara en fråga som vi går bet på. Så även i år.

Efter ca halva tiden så gjorde vi ett uppehåll i tankearbetet och drack kaffe med det bakverk som vi i Gävle MHF alltid har på musikleken: Semlor!

Sen fortsatte vi med att svara på alla frågor, där svaren skulle lämnas in senast kl. 23:59 samma kväll. Hur många rätt svar Gävle MHF lämnade in får vi veta senare.

Tack alla deltagare för en trevlig kväll tillsammans!

BengtOlof Bokström

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: