Musikkvällarna har börjat (och slutat)

Godtemplargården i Jättendal är platsen där över ett hundra samlades första gången för året den 13:e februari. MHF Nordanstig och IOGT-NTO Dalens Ros samarbetar om musikkvällarna som med tiden har samlat allt fler besökare. Alla verkade ivriga att komma igång, så första tonerna lockades ur instrumenten redan strax innan utsatt tid kl.18:30. Det är inte ovanligt att de första besökarna står vid dörren en timme innan för att få sina favoritplatser och känna in stämningen.

När så allsångshäften delats ut och ordf. Kjell Andersson hälsade all välkomna var musikkvällen ordentligt igång. Kjell Högdahl ledsagade publiken bland de låtar som musikerna föreslog.

K.G. Karlsson i svart cowboy-hatt och svart skjorta med guldbroderier spelade och sjöng några låtar med djup stämma som några besökare liknade vid Leonard Cohen.

Kvart i åtta var det så dags för kaffe med smörgås och kaka samt dragning på lotteri. Vissa fick ordentligt med motion när de vann från vinstbordet på något av de tre parallella lotterierna när numren ropades ut. Genom att ha tre lotterier samtidigt gick det som vanligt undan utan allt för mycket uppehåll. På vagnen med vinster fanns hjärtformade chokladkartonger och hallongodis så där dagen innan alla hjärtans dag, spolarvätska för de som ville se bra ut på vägen hem, kuddar, dörrmattor, badrumsmattor, kaffe, burkar med hjortronsylt med mera.

Musikkvällen avslutades framåt halv tio efter tack till alla närvarande och allsång. Planen är att fortsätta varannan torsdag, sex gånger under våren, på Godtemplargården i Jättendal.

Jan-Erik Lärka

Red. anm.
Musikkvällen efteråt blev också den sista för våren, då Nordanstigs MHF tog beslutet att pausa underhållningen med anledning av restriktioner och rekommendationer som folkhälsomyndigheten gick ut med ang. personer i riskgrupper och folksamlingar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: