Mobilisering mot droger

Den 24 augusti hade mobilisering mot droger under namnet Motkraft en stor manifestation på Stortorget i Östersund. Detta är en samverkan mot droger och psykisk ohälsa som 29 föreningar är med i. En av dem är MHF. Från MHF deltog vi med regionens utställningsvagn.

Vi hade med oss uppvaknandet, promilleglasögonen och broschyrer. Vi drog in vagnen med bilen som MHF-Ungdom i Lit-Häggenås äger och på den hade vi ställt en trialcykel för att även göra reklam för ungdomsverksamheten. De flesta av medlemsföreningarna var på plats och de besökare som gick runt kunde svara på frågor med hjälp av sin mobil hos de olika föreningarna. Varje förening hade i förväg fått lämnat in tre frågor om sin verksamhet.

Det bjöds även på underhållning från scenen. Erika & Sofia som är tvillingsystrar sjöng för oss. De är singer/songwriter. Senare på dagen underhöll Ove Wulff som spelar Americanarock. Det sista framträdandet var en fartfylld dansuppvisning av flera grupper som tillhör Show4All. De olika föreningarna hade möjlighet att gå upp på scenen och berätta om sin förening och varför de är med. Kent Ivarsson passade på att gå upp och prata om MHF.

Erika och Sofia underhåller
Erika och Sofia underhåller

Det var mycket folk i rörelse på torget denna lördag. Vi hade en hel del besökare i vår monter. Många är förundrade över hus mycket alkohol det är i olika drycker. Det som frapperar mest är lättölen och vinboxen. Det var även några som provade promilleglasögonen och provade att kasta bollar i en hink. En del sätter bara på sig glasögonen och tycker det är så otäck känsla att de genast tar av sig dem.

Sylvia Ivarsson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: