Föreläning på Bräcke gymnasieskola

Kent föreläser för eleverna

Den 20 februari var vi inbjudna att medverka på en temadag på Bräcke gymnasieskola. Dagen var upplagd så att eleverna kom i 4 grupper med en lärare och varje grupp fanns hos oss i en timme. Vi var fyra olika organisationer under dagen som eleverna gick runt till. De andra var folkracing, information om elbilar och ambulanspersonal som information om omhändertagande av skadade vid en olycka. När vi kom dit visade det sig att vi skulle hålla till i aulan och hade även tillgång till gymnastiksalen som ligger intill. Vi kom en halvtimme innan det skulle börja. Redan då satt de flesta eleverna i aulan och väntade på oss så det blev en hektisk start. Vi hade med oss uppvaknandet och promilleglasögonen. Vi hade också förberett vilka frågor vi skulle ta upp med eleverna eftersom vi skulle ha en timmes undervisning. Detta gjorde vi så att Kent skrev upp siffror eller ord på en whiteboard och sedan pratade han med eleverna om detta. Han tog bland annat upp antalet döda och svårt skadade i trafiken. Vikten av vara nykter vid framförande av motorfordon. Varför bilbälte alltid ska användas när det finns. Där poängterades det att huvudsyftet är att sitta kvar i stolen vid en olycka. Kent försökte också föra en dialog med eleverna men det gick lite trögt. Några enstaka svarade på frågor.

Elever tittar på uppvaknandet

Sedan eleverna lyssnat på föreläsnigen fick de komma fram och bekanta sig med uppvaknandet. Därefter gick de ut i gymnastiksalen och fick prova att gå efter en linje med promilleglasögonen. Vi valde att enbart använda dem för alkohol. En stor del av eleverna vi träffade gick utbildning i att framföra lastmaskiner och liknande. De har bälte i sina maskiner och alla måste blåsa i alkolås för att få framföra dem. De övriga eleverna var nysvenskar och gick introduktionsprogram för dem. Totalt träffade vi under dagen 77 elever.

Lits MHF avdelning

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: