Regionårsmötet 2019

Tidigare år har förmiddagen nyttjats då ombud, tillika funktionärer, samlats från hela regionen, för viktiga gemensamma kunskapsaktiviteter och grupparbeten för att utveckla verksamhet och organisation.

Underhållning

Dagen inleddes med underhållning. Annika Östman sjöng och berättade om Edith Piafs liv och ackompanjerades av Marco Fonseca på piano och melodica. Hur hon föddes i en portuppgång i Paris, om uppväxten och livet som klubbsångerska, om glamour och berömmelse men också missbruk och sjukdomar. En sorgsen och vacker resa genom livet, askungesagan som började i rännstenen och slutade i världsberömmelse, även för den som inte kan franska. Rösten ligger väldigt nära Piaf med både melodier och tonläge som är originalet troget. Att få vissa delar och i bland hela låtar framförda på svenska, med det franska bibehållet, förhöjde framförandet än mer. Underhållningen var verkligen en stor behållning, något du som inte var med missade.
Efter lunch fortsatte underhållningen innan själva årsmötet tog vid.

Årsmötesförhandlingar

Årsmöteshandlingarna hade gått ut via e-brev resp. snigelpost beroende på om mottagarens e-postadress rapporterats vid anmälan av ombud. Ombuden hade gärna sett att de fått dem tidigare.
Stefan Åsander valdes till årsmötesordförande och Per-Olov Törnqvist till mötessekreterare.
Verksamhetsberättelsen ligger till underlag för ombuden och medlemmar för att bilda sig en uppfattning om omfattning, kvalitet och innehåll i verksamheten i hela regionen, men även i nästa led där bidragsgivare utvärderar hur det gick och om det kan bli någon fortsättning eller ej. När avdelningarna för ett antal år sedan redogjorde för de aktiviteter man bedrev i samband med man skickade in ombudsanmälan kom informationen in och kunde sammanställas i siffror och berättelse, men sedan det ändrades har man fått förlita sig på handfast insamlande av data vid besök på årsmöten. För den som inte tänker på det utan står lite på sidan om kan det komma som en överraskning, men varje avdelnings verksamhetsberättelse, besöksantal, verksamhetsplaner etc. är viktiga och behövs som underlag för att kunna ge en rättvis översiktsbild av vad som händer ute i hela regionen. Med planering av de gemensamma resurserna såsom vältebil, krocksläde, husvagnar och husbil minimeras planeringskrockar och nyttjandegraden kan då ökas. När vi får siffror på året som varit kan vi också gå från en känsla till vetskap om vad som fungerat och inte, en komponent i delaktighet för var och en.
Mycket av fokus har under året legat på att försöka sätta sig in i och ordna upp oklarheter. Vid behandling av ekonomi och ansvarsfrihet framfördes synpunkter och reservationer på hanteringen som den nya styrelsen får ta till sig och förbättra till kommande år. Ingen förändring sker av traktamenten eller ersättningar
Årsmötet hade inga motioner att ta ställning till, något som den här delen av MHF-landet varit duktiga på att producera för att förbättra hur MHF verkar och arbetar.
Endast små förändringar av sammansättningen av styrelsen gjordes, där Hans Pettersson valdes in som ordinarie ledamot i regionstyrelsen. Leif Fors valdes som revisorsersättare för Kent Ivarsson.

MHF-bil

Under paus i årsmötet kunder ombuden se och prova en bil för de allra minsta med MHF-dekaler som barnet själv kan ratta eller styras via en fjärrkontroll. Bilen kan göra MHF intressant för de mindre som får en egen åkattraktion.

Gäst

Göran Sydhage, VD för MHF, tog upp bl.a. medlemsregistret, MHFs lotteri En Chans på Tusen, aktiviteter och projektkatalog som passar MHF-avdelningar. Han har sina rötter i Örnsköldsvik och arbetade där som försäljningschef i bilbranschen och hade ett omfattande föreningsengagemang, bland annat inom musik och politik.

Jan-Erik Lärka
Foto:John Alneberg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: