Halkövning i Lungre

Den 27 januari bjöd FMK och M in till gratis halkövning på Jämthalkas trafikövningsplats. Under dagen var det 126 stycken som provade på halkkörning. Av dessa var det 19 stycken som höll på att övningsköra och var där med sin handledare. Många av dessa kom sedan upp till JMKs samlingslokal för att få varmkorv och kaffe. Där hade vi från MHF Lit-Häggenås satt upp uppvaknandet. Vi hade även med oss promilleglasögonen och broschyrer. Även FMK och M hade informationsmaterial och personal där. Vi höll till i samma rum där de som fikade satt. Vi hade ganska många som kom och tittade på utställningen och provade glasögonen. Oftast kom det hela sällskap åt gången. Vi hade två grupper där det var tre generationer som hade följts åt för att prova på halkkörningen. Vi hade också några från Holland och Belgien som pratade väldigt bra svenska. Killen från Belgien berättade också om hur synen på att dricka alkohol och sedan köra bil var i sitt hemland. Det är betydligt mer accepterat bland den äldre generationen än den yngre. Flera som kom hade hört talas om glasögonen och när de upptäckte att vi hade dem så ville de gärna prova. Alla som kommer fram och tar del av materialet tycker att det är bra att vi är ute och informerar om alkohol och trafik och det är oftast givande samtal med de som kommer.

Informationsmaterial, promilleglasögon och uppvaknandet

Sylvia Ivarsson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: