90-årsjubileum med MHF Höga Kusten

Inledning
MHF Höga Kusten (omfattar Härnösand, Kramfors och Sollefteå) arrangerade avdelningens 90-årsjubileum söndagen den 25 november, klockan 16.00 hos Bollsta Folkets Hus i Bollstabruk som ligger väster om Kramfors. Ett 50-tal medlemmar och gäster närvarade i firandet och bjöds på julbuffé samt musikunderhållning.

Historik om avdelningen
Den 17 juni 1928 bildades i Kramfors en lokalavdelning av MHF i enlighet med förbundets stadgar. Avdelningen fick vid den tidpunkten femton nya medlemmar och då kunde man välja en första styrelse. Under alla år har avdelningen arrangerat mängder med aktiviteter, kurser och cirklar. Vi är också ute på fältet och pratar om alkohol- och drogfri trafik samt värvar nya medlemmar. Det har tidigare funnits både dam- och ungdomsklubb i Kramfors men är nu vilande.

Om firandet
Programmet började med inledningstal av Evert Strindin och presentation av dagens konferencier Stefan Åsander. Marie Forsberg och Kent Ingelsson ansvarade för musikunderhållningen vid flera tillfällen. Efter deras första framträdande var det dags julbuffén. Sedan fortsatte programmet med Maud Näsholm och Lisette Hedman som berättade om lokalavdelningens historik, tal av MHF:s VD Göran Sydhage och regionordförande Ove Sandert. Evert Strindin redovisade om årets aktiviteter i lokalavdelningen och lite om framtiden. Per-Olov Törnkvist ledde en frågesportstävling i trafikkunskap med tolv frågor och tre priser i potten. Ingen hade alla rätt men tre deltagare fick elva rätt. Vinnare var Stig Öhrnell, Ragnhild Lindström och Ove Sandert. Vi hade även lite aktiviteter för barnen. Vid utgången delade vi ut en blomma till fyra medlemmar som fyllt 50, 70, 75 och 80 år under 2018.

Slutord
Det var en trevlig eftermiddag med god hemlagad julmat och bra underhållning. Ett varmt tack till alla som var med firade 90-åringen inklusive personalen samt ägarna Rose-Marie Strömquist och NilsOlof Nilsson hos Bollsta Folkets Hus.

Text: Per-Olov Törnkvist

Marie Forsberg och Kent Ingelsson sjunger och spelar Foto: Nils Berglund
Maud Näsholm och Lisette Hedman berättar om lokalavdelningens historik Foto: Nils Berglund
Tal av MHF:s VD Göran Sydhage Foto: Nils Berglund
Tal av regionordförande Ove Sandert, till höger står Leif Fors Gävle MHF Foto: Nils Berglund
Flera bord med medlemmar och gäster Foto: Nils Berglund
Styrelseledamöterna Evert Strindin, Per-Olov Törnkvist, Stefan Åsander och Ulf Gyllenberg Foto: Nils Berglund
Fyra medlemmar som fyllt jämna år under 2018 som uppvaktades med en blomma som Per-Olov överlämnade. Från vänster Lennart Grönstedt, Sten Sjölander, Per-Olov Törnkvist, Stefan Åsander och Nils Berglund Foto: Ulf Gyllenberg
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: