Studiecirkel om cykling för nyanlända

MHF Höga Kusten som omfattar Härnösand, Kramfors och Sollefteå har tillsammans med IOGT/NTO samt NBV anordnat en studiecirkel om cykling för nyanlända. Vi har haft fem lektioner på söndagar under augusti och september med mellan fem och tio deltagare.

CykelNyanlända

Deltagare i MHF-västar & cykelhjälm

De har fått lära sig om vilka delar en cykel består av och fått information om trafikmärken för cyklister. Vi fick låna ett antal cyklar från Svenska Kyrkan i Kramfors som deltagarna fick använda för träning. De fick även låna cykelhjälmar och gula reflexvästar av oss. I början hade alla svårt med balansen men de fick hjälp av funktionärerna. En del hade lätt att lära sig cykla medan andra hade svårare att cykla på egen hand. Deltagarna tyckte att var roligt att cykla.
Ganska nyligen fick jag information om att MHF centralt jobbar med cykelprojektet och kommer att finnas med i Projektkatalogen 2019 – 2020. Dessutom kommer det troligen att presenteras på Verksamhetskonferensen i Södertälje den 17–18 november 2018.
Per-Olov Törnkvist
Foto: Evert Strindin

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: