Föreningsmässa i Strömsund

Strömsunds kommun inbjöd alla föreningar i kommunen till föreningsmässa den 24-25 augusti för att visa upp sig och vad de har för verksamhet. Många av oss som hörsammat inbjudan höll till i Virveln som ligger i Folkets hus. När vi kom dit var det redan framtaget bord och bestämt var de olika föreningarna skulle stå. Vi behövde bara packa upp våra saker. Vi hade med oss uppvaknandet, promilleglasögonen och broschyrer.

Kent Ivarsson informerar om promilleglasögonen för en från kulturskolan

Kent Ivarsson informerar besökare från kulturskolan om promilleglasögonen

På fredagen var det obligatoriskt besök för alla 9:or och gymnasiet. Dessa kom klassvis med lärare. Det var många ungdomar som tog det av budskapet som uppvaknandet har och vad MHF står för. Ungdomarna ställde en hel del frågor och vi hade givande diskussioner med dem. Lärarna samlade på sig material för att kunna fortsätta diskussionen i klassrummen.
Vi valde att inte ha med promilleglasögonen på fredagen eftersom ungdomarna kom i stora gäng och det är svårt att rent praktiskt få det att fungera med provning när det kommer många samtidigt.
På lördagen var det allmänheten som kom även om några av dem även var där på fredagen. Besökarna var betydligt mera spridda under denna dag. Även på lördagen hade vi många besökare i montern som vi fick diskutera uppvaknandet och andra av MHF:s frågor med. Det var också många som provade promilleglasögonen. Även från andra montrar kom de och var nyfikna på vad vi hade.
Vi stod mellan kommunala musikskolan och Hammerdals vävstugeförening. Mitt emot oss hade vi Tempelriddarna. Vi var ca 25 föreningar med vitt skilda verksamheter i Virveln och sedan fanns också idrottsrörelsen ute på olika idrottsanläggningar.
Under dessa dagar hade via ca 300 besökare.
Kent och Sylvia Ivarsson

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: