Surströmmingen blir en glad strömming

Kvällen började med att de samlade gästerna fick höra en dikt av Bo Grapen om att –”surströmming är bättre än korv”. Och de flesta av de 35 talet samlade höll med diktförfattaren.
När årets strömming skulle åtnjutas var tre ( 3 ) nykterhetsföreningar i Sundsvalls området värdar för kvällen. MHF Zaedi Danielsson hälsade alla varmt välkomna till MHFs sommarhem Viinoret. Flera av gästerna hade aldrig varit på Viinoret, så Guy Cardell berättade lite historia om huset och dess nuvarande användning. Under tiden maten intogs såldes det lotter till förmån för föreningarna. Ännu en surströmmingsdikt hade gästen Lisbet Torkelsdotter hittat, som hon delgav de samlade. Ångermanlands författaren Nicke Sjödin Röån, hade också smak för suringar. IOGT-NTO-damerna Mariann Wasserman och Kerstin Merbom stod för det ”goda i köket”. Mariann kunde även berätta lite om höstens IOGT-NTO arrangemang.
I väntan på kaffe/the och en god kaka, blev det frågesport. Frågesport om allt mellan himmel och jord, föreningskunskap till kungligheter. Kvällen vinnare på entrébiljetten gick till Gun Israelsson, MHF Sundsvall.
Kvällen avslutades med lite allsång och några tänkvärda ord av Föreningen Blå Bandets ordförande Gunilla Lindskog som tackade de församlade och hoppades att vi kommer att ses snart i någon förening.
Tack för en ”sur” men glad kväll.
Zaedi Danielsson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: