Vänner i MHF Camping Club

Det är så trevligt att ta bilen och husvagnen för att åka bort några dagar på semestern, besöka vänner, bekanta och stanna till på MHF Camping Clubs riksträff någonstans i Sverige. Årets riksträff anordnades i Vingåker av sektion Sörmland under ledning av Bernt Mählqvist.
När det så kom på tal att anmäla sig för att åka riksträffen erbjöd sig Kent och Sylvia Ivarsson att ta husvagnen på släp bakom deras husbil så att vi kunde komma ner till Vingåker på riksträffen. På så sätt kunde vi resa tillsammans ner, men ändå ha egen husvagn med och på plats.

DSC_0239

Emma Grön är en mysig restaurang med god mat

Dagen började med regn när vi stannade till vid högbacka, men vid lunchtid på vägen ner var vi i närheten av Strängnäs och började hålla utkik efter någonstans att äta när så skyltar till restaurang Emma Grön dök upp. Det visade sig att restaurangen hade öppnats igen vid midsommar efter att varit stängd ett tag. De nya ägare inriktar sig på husmanskost, grillat och bröd från eget bageri och utifrån hur välbesökt och god mat de serverar, hittade vi rätt. Utbudet på menyn skall tydligen också variera under året allt efter tillgång på råvaror vilket ytterligare understryker restaurangens inriktning där gammalt och nytt förenas. Husen är timrade och har torvtak vilket inte är allt för vanligt att se i dagens samhälle, men så gör det också stället mysigt.
Väl framme på Folkets Park i Vingåker fick vi traditionsenligt välkomstfika som brukligt är vid riksträffarna i MHF Camping Club. När väl ekipagen är på plats, hälsar man på hos varandra och pratar en stund över en kopp kaffe eller te kvällarna igenom, därför är riksträffarna så bra ställen att umgås på.
Kommunen välkomnade oss med information om Vingåker och Maria Bergström invigningstalade i Vingåkers fina kyrka. Anders Marklund var konferencier vid riksträffen och guidade alla genom programmet de olika dagarna. Varje dag fanns det också nya tipsrundor med frågor att svara på, men även möjlighet till att spela Boule för de som ville. Spelmän som är medlemmar i MHF Camping Club spelade och underhöll på kvällarna. En av kvällarna underhöll Elisabeth Lord tillsammans med maken Tommy Gunnarsson och på fredagskvällen spelade CERUUS från Norrköping upp dans till. Beroende på hur mycket man orkade och hann med erbjuder träffarna mycket.
Till sist vill vi framföra vårt stora TACK till våra goda vänner Kent och Sylvia Ivarsson från Lit (Z 4938) för att de gav oss möjligheten att delta. Tänk vad det känns bra att ha sådana vänner, men i MHF Camping Club är vi också måna om varandra.
Inger Ekengren och Kjell Andersson (X 2268)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: