Expo Norr i Östersund 29 juni – 2 juli 2017

Eftersom nykterhetsrörelsen i Jämtland inte hade någon gemensam monter i år valde vi i MHF att ha en egen monter. Detta eftersom det är ett bra tillfälle att visa upp sig och visa vad vi jobbar med. I år var vi ute och hade utställningsvagnen som bas. Med oss hade vi uppvaknandet och promilleglasögonen. Givetvis hade vi även laddat upp med broschyrer. Placeringen var den bästa tänkbara. All besökare var tvungna att passera oss på både in- och utvägen så även om de inte stannade så såg de oss i alla fall. Direkt efter oss stod Motormännen och efter dem hade FMK sin monter så vi var 3 på rad som jobbar med trafiksäkerhet. Det var inte det bästa vädret under de 4 dagar mässan varade. De 3 första dagarna var de badväder vilket inte har varit särskilt vanligt denna sommar och den sista dagen så var det mulet och regnade på eftermiddagen. Detta gjorde att det kom mindre besökaren än vanligt.

Gunvor Tengroth och Ove Rosendal i MHFs monter på ExpoNorr.JPG

Gunvor Tengroth och Ove Rosendal i MHFs monter på ExpoNorr

Har inte fått någon officiell siffra men skulle gissa på ca 15.000.
Det var en hel del som stannade vid vår monter och tog del av budskapet med uppvaknandet. Som vanligt är det många som får sig en tankeställare att öl innehåller så mycket alkohol men även cider och vin är det många som inte kunskap om. Några som kom sa att sedan jag ”lärt” dem vid tidigare mässa hur mycket alkohol öl innehåller så tänker de efter innan de dricker lättöl till maten och gärna väljer ett annat alternativ om de ska köra bil direkt efter. Det visar att vi gör nytta när vi är ute.
Även promilleglasögonen var det många som provade. En kommentar där är att är det så här jag är när jag är berusad. Vi pratade också allmänt om trafik- och alkohol/drogfrågor och om medlemskap i MHF men det var ingen som skrev på direkt även om en del tog med sig en värvningsbroschyr. En hel del broschyrer och Motorföraren delade vi också ut. Under söndagen var det en del som kom fram och talade om att de blivit stoppade på väg till mässan i en nykterhetskontroll som polisen hade vid en av infarterna till Östersund. Detta upplevdes positivt av dem. Det är många som talar om för oss att de tycker att vi gör ett bra jobb när vi är ute och informerar vilket är glädjande att höra.
Det är svårt att säga hur många vi 6 funktionärer pratade med dessa dagar men en grov gissning är omkring 500 personer.
Vid pennan Sylvia Ivarsson
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: