MHF kräver stopp till alkohol på studentflaken

MHF i Kramfors föreslår i en skrivelse till Kramfors kommun att det ska bli alkoholfritt på studentflaken i området för att undvika tragiska händelser. Så sent som förra året ledde det till dödsfall under en kortege efter studenten på Gotland.
– Det händer olyckor då och då som beror på alkoholen, säger Per-Olov Törnkvist som är sekreterare för MHF Kramfors.
Studentkortegen markerar att perioden av studier är avklarad och att nästa fas i livet väntar, med förnuft, ansvarstagande och äkta glädje utan alkohol. Studenten ska få upplevas som en stor frihet och att studenterna ska få uttrycka en stor glädje, men det öppna festandet hör inte dit. Det är ju inte tillåtet att dricka alkohol på offentlig plats annars, varför ska det då vara okej på ett lövat lastbilsflak?
MHF Kramfors organiserar även medlemmar i Sollefteå och Härnösand så kampanjen berör hela Ådalen där man tar ett samlat grepp kring frågan.
– Vi ska skriva till Härnösand och Sollefteå också om en del frågor vi vill ha svar på. Bland annat vill MHF veta om det finns någon policy hos kommunerna i Ådalen för alkohol under studentfirandet och om frågan diskuterats av kommunledning med polis, samt om det finns några planer på att införa ett förbud.
Det finns tankar om vem eller vilka som kan kontrollera att ett förbud uppfylls. Det kan kanske bli aktuellt att vakter eller polis gör någon form av blåskontroll innan studenterna får gå upp på flaken.
I Södertälje har MHF nyligen fått igenom ett liknande förbud, där måste en studentvärd som är minst 25 år, följa med varje fordon och ha ansvaret för att inga vätskor förekommer på flaket alls under färden.
Med anledning av skrivelsen skall barn-, kultur- och utbildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm i Kramfors kommun ska ta upp ärendet som en kommunal fråga, men att det är lite oklart i vilken instans.
Källa: Kramfors MHF

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: