Halkkörning 2017-01-29

Halkkörning genom bana med koner

Det var gratis halkkörning på Jämthalkas banor vid Lungre motorstadion, söndagen 2017-01-29. Ca 120 ekipage kom för att öva halkkörning i ett soligt, nästan nollgradigt och blåsigt vinterväder, drygt 30 funktionärer gjorde det möjligt. Föreningarna (FMK, M och MHF medverkade) bjöd på fika och varmkorv. Göran Westman inledde med en kort föreläsning om däck och hur man kör vid halt underlag. Dessutom medverkade Länsförsäkringar med tipsfrågor med priser från Länsförsäkringar. Några yngre med handledare passade på att övningsköra inför sitt körkort. MHF hade en monter där det visades hur mycket alkohol som finns i olika drycker.
Gunnar Olsson, Familjens MotorKlubb (FMK)
En familjedag på Östersunds motorbana och Jämthalka AB trafikövningsplats.
Här tränar man halkan med egen bil och innan man ger sig ut med bilen får man en kort informations- och teoripass. Och efter man kört halkbanan blev man bjuden på kokt korv med bröd och kaffe/te. Under fikat kunde man ta del av Motormännens, FMK:s och MHF:s bokbord. MHF hade uppvaknandet och ”fyllebrillorna” på plats ihop med en del informationsmaterial. Det blev en trevlig och lyckad dag, med många nyfikna. Tack Sylvia och Kent Ivarsson för dagen.
FMK håller ihop det hela med stöd och hjälp av både företag och andra föreningar
Bo Bergkvist och Annika Nilsson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: