Till minne av IngaSara

Det är med tungt hjärta jag nu skriver dessa rader till minne av en av mina närmaste vänner, någon som berört och betytt mycket för oss alla.
Ja, IngaSara berörde de hon mötte med sin sprudlande energi och glädje. Hon betydde oerhört mycket dels för mig personligen som mentor och mycket nära vän. Men hon var också drivande i regionen som ordförande och kanslist. Hon hade ett stort engagemang i många föreningar, sociala projekt och även inom kyrkan. Under våra många och långa bilresor tillsammans kors och tvärs genom regionen hade vi intressanta diskussioner som ibland sträckte sig över flera dagar. Hon hade ofta idéer som hon ville bolla med mig först innan hon tog upp dem med någon annan och jag kommer verkligen att sakna telefonsamtalen där en ivrig röst frågar mig ”vad tror du om det här”? Och då behövde det inte alltid vara saker som rörde MHF. Något annat som var utmärkande för IngaSara var hennes stora förtjusning i loppisar, både att hålla dem själv och att gå och titta efter fynd. Många gånger när vi har varit ute och åkt på väg till någon aktivitet eller ett möte så har det blivit ett kortare uppehåll vid en nyöppnad loppis, för man vet ju aldrig vad man kan hitta.
IngaSara värvade mig till regionstyrelsen efter en bingokväll med en annan nykterhetsförening. Hon frågade mig om jag kunde tänka mig att sitta med i styrelsen tillsammans med henne för den skulle behöva någon yngre person med nya idéer. Jag tänkte på saken i ungefär tio meter, fram till hissen, och sade ja. Så glad har jag sällan sett någon bli.
Vi brukade säga att vi vägrar ha tråkigt tillsammans och jag har aldrig haft en tråkig minut med min vän IngaSara, däremot har många kastat undrande blickar på oss när vi suttit på tåget till Stockholm och pratat oavbrutet i 3 timmar samtidigt som vi skrattat så tårarna runnit.
Förmågan att möta människor avundades jag henne, varhelst hon var så lyckades hon antingen värva en ny medlem eller ge lite information om MHF. Verksamheten måste gå vidare men det kommer för alltid att vara ett före och efter IngaSara.
Lars André
2:e Vice Ordförande
Regionstyrelsen

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: