JLNF på Expo Norr

Även i år hade Jämtlands läns nykterhetsförbund en monter på Expo Norr som bemannades av de flesta nykterhetsorganisationerna i länet. I år hade vi med oss uppvaknandet och hade provsmakning på alkoholfria drycker. Det vi hade med oss var Billabong sparkling och Mariestads öl. Tyvärr fick vi inte alkobommen eftersom den redan var uppbokad på annat håll. Det märks att det vi pratar om fastnar hos folk för det kom fram personer som både pratade om alkobommen som vi hade med oss ifjol och de som pratade om vilken tankeställare de fick vid visandet av alkoholmängden i olika drycker.

2016.07.03 LNFs moter på Expo Norr.JPG

Nykterhetsorg. monter på Expo Norr

Det är svårt att uppskatta antalet besökare på denna varumässa och jag har inte hört någon officiell siffra men det brukar vara mellan 17 000 och 18 000. Vi hade vår monter efter en ytterkant där de allra flesta besökare passerade så även om de inte stannade hos oss så såg de ändå det budskap vi hade. Vi bjöd på drygt 1 100 provsmakningar och de allra flesta av dem tog även del av uppvaknandet. Även en del tittade på uppvaknandet utan att prova någon av dryckerna. Jag skulle tro att vi hade ca. 1 500 besökare i montern under de 4 dagar som mässan pågick. Ett trevligt besök vi hade var en man som berättade att en av MHF:s grundare och dess första förbundsordförande J L Olsson var hans morfar. Det kom så överraskande så jag kom inte ihåg att fråga vad han hette.
Sylvia Ivarsson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: