MHF-avdelning flitiga besökare på hembygdsgården

2016.05.05 Kent Ivarsson MHF, Martin, Karolinn och Stina Eliasson Hembygdsföreningen.JPG

Folknykterhetens dag på hembygdsgården

Lit-Häggenås MHF-avdelning av varit flitiga besökare på hembygdsgården i Lit.
Det började med gökotta på folknykterhetens dag den 5 maj. Det är ett arrangeman som vi traditionsenligt har i samarbete med Lits Hembygdsförening och Häggenås-Kyrkås-Lits församling. Vi började åtta på morgonen men andakt av prästen Karolinn Strandberg. Till sin hjälp hade hon Martin Schiffer som är kantor. Martin spelade även ett par solostycken på sin keyboard för oss. Därefter höll Kent Ivarsson tal med anledning att det var folknykterhetens dag. Efteråt gick de flesta deltagarna en tipspromenad som Sylvia Ivarsson hade gjort. Eftersom det var gökotta och det var soligt men kallt satt vi ute. En del tyckte att det blev för kallt så efter tipspromenaden flyttade vi in där hembygdsföreningen bjöd på kaffe. Efter kaffet redovisades de rätta svaren på tipspromenaden och de bästa fick priser. Efter en trevlig samvaro åkte sedan de drygt 20 deltagarna var och en till sitt.
Nästa gång vi var på hembygdsgården var den 6 juni när Lits Hembygdsförening firade Sveriges nationaldag och hade bjudit in föreningarna i Lit att vara med. Arrangemanget lockade några hundra besökare. Det var högtidstal från scenen och Lits Hembygdskör sjöng några sånger. Även annan underhållning fanns tidvis från scenen under de tre timmar som arrangemanet höll på. Det fanns även möjlighet för besökarna att köpa kolbullar, hamburgare, fika eller sockervadd. Många gick även runt till föreningarna och tittade på vad de hade. Vi från MHF-avdelningen hade med oss uppvaknandet och promilleglasögonen. Det var ovanligt många som kom fram och tittade på utställningen och glasögonen. Många var förvånade över att det går att simulera berusning med hjälp av slipningen på glasögonen och tyckte det var en nyttig upplevelse.

2016-06-06-en-besokare-provar-promilleglasogonen-kent-ivarsson-assisterar

Besökare provar promilleglasögon

Sista gången vi var på hembygdsgården var 10 juni när Lits Fritidsgård ordnade skolavslutningsfest på kvällen tillsammans med Lits Hembygdsförening och Lits Byförening där även vår avdelning är medlem. Har inte hör någon siffra på antalet besökande men det kändes som om det var fler än året innan då det var 1200 inlösta. Under kvällen fanns det möjlighet att köpa sockervadd, hamburgare, godis och alkoholfria drinkar som UNF ordnade. Det fanns också en hel del aktiviteter som underhållning från scenen, femkamp, balansgång på lina, mekanisk tjur, hoppborg, hinderbana och sumobrottning m.m. Som en del av femkampen hade vi hade med oss en trädgårdsbunke och fem saker av olika format och vikt som skulle kastas i den. Vi hade även med en trialcykel för att göra reklam för de första två deltävlingarna i norrlandscupen i trial som gick i Lit helgen efter med Lit-Häggenås MHF-Ungdom som arrangör. Vi hade folk i alla åldrar hos oss ända från 18.00 när det började till 22.00 när kvällens stora dragplåster som i år var Panetoz äntrade scenen. Då först fick vi möjlighet att få oss lite fika som hembygdsföreningen bjuder oss som jobbar med arrangemanget på och lyssnade en stund på underhållningen innan vi packade ihop och for hem. Vi har varit med de drygt 10 åren som denna fest varit och tycker det är ett bra sätt att stötta fritidsgården i deras drogfria aktivitet. Den är även väldigt uppskattad av byborna för det är alla åldrar som kommer från småbarn i vagn till 90-plussare.
Sylvia Ivarsson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: