Vindstömning på Wiinoret

Viinoret Höst

MHF-stugan i Wiinoret

Under hösten 2015 tömdes vinden på MHF Medelpads Wiinoret. Där fanns rätt mycket som inte längre kunde användas så det blev några vändor till återvinningscentralen i Timrå.
Gamla sängbottnar och lika gamla madrasser hamnade där förutom ett och annat oanvändbart.
Den lilla spjälsängen sparades dock till en kommande loppis!
Två jättefina karmstolar och en mängd cafébord som använts före 1907-talet bars in i stora salen tillsammans med en intressant låda med okänt innehåll. Vid närmare kontroll fanns där ”Bensinvakter”! En mackapär som skulle förhindra slangning genom att föra ner en aluminium-vinge i tankröret! Den delades ut under loppisen i april till mångas förtjusning!
Loppisförsäljningen av överblivet och användbart gav ändå litet tillskott till den magra avdelningskassan.

skylt2

Affischmontage från MHF, Nykterhet vid ratten

Men den största glädjen var nog den enorma affischmontagen som ses på bilderna! De kan ha hängt på lämmarna på en lastbils långsidor: starka järnkrokar tyder på det!
Den som minns när det använts är välkommen att höra av sig!
Nu har det tagits bilder på affischmontagen så att vi kan återuppleva budskapen som tyvärr är lika aktuella idag: vi skulle behöva komplettera med droger bara…
Förbundskansliets kommunikatör kanske kan göra något bra av bilderna: en vykortskampanj vore inte så tokigt…
Regionen har ju tidigare genomfört en sådan till riksdagspolitiker och när vi får vykort idag så överraskar de och blir nog noterade, ja kanske till och med diarieförda på mottagande myndigheter och organisationer!
Nästa möjlighet att delta på Wiinoret är den 18 augusti då vi som tradition har att erbjuda surströmming på premiärdagen! Förra året hade vi också premiär för ett barnbord där de åts köttbullar och korv då strömmingen inte var allas favorit!
Huset behöver som alltid en och annan timme av även din tid: städdagarna har inte lockat fler än de som vanligtvis sköter gräsklippning och vedhuggning, kallställning och tillsyn för övrigt.
Huset är avdelningens och Sveriges äldsta MHF-ägda byggnad. Husets historia började 1932 med inköp av kägelbanan på Tivolibacken, invigdes utan golv och innertak med kaffe efter julotta samma år och färdigställdes under våren 1933.
Var lite stolt över det och försök ge historien en timme av din tid under året.
Du kan alltid nå oss ansvariga på 070 – 209 73 94.
IngaSara Cardell, MHF Medelpad

Annons

One Response to Vindstömning på Wiinoret

  1. Förbundskansliets kommunikatör gör gärna vykort av affischerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: