Påverka busstrafiken

Det behövs en viss mängd turer med jämna intervall för att man skall vilja åka buss. Problemet på många håll är just att bussarna får gå tomma eftersom för få väljer att åka med dom. Resultatet blir att turer dras in och ännu färre väljer att åka buss. Många väljer även bilen framför buss för att slippa hålla en tid,  det är bekvämare att ge sig iväg närhelst man så önskar.

När färre barn växer upp längs en busslinje på landet kan det medföra större konsekvenser, att hela linjer dras in eller antalet turer minskar så att det inte går att nyttja buss för att ta sig fram på vettigt sätt. För många är då alternativet att ta bilen, hela vägen eller till närmaste praktiska plats där bilen kan parkeras säkert under bortavaron.

Påtryckningar på politiker i den egna hemkommunen kan påverka att busstrafik utökas till att även trafikera gator och platser som tidigare inte trafikerades, men då gäller det att det finns tillräckligt många resenärer för att det skall bli lönsamt med turer. Att begära och förvänta sig att just min sträcka skall trafikeras utan att se till andras behov i det stora hela kan bara enskilda personer ägna sig åt, men bäst gör man i att fördela resurserna så rättvist som möjligt. Att koncentrera bussturerna till vissa områden och/eller antalet är också oansvarigt, vinsterna med att sätta in en busstur till ett annat ställe kan vara mycket större.

Bussresenär

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: