Roligt nästan jämt

Är man med i flera föreningar har man turen kanske på sin sida att få vara med om många roliga/trevliga möten. För några veckor sedan ordnade IOGT-NTO Västernorrland en bussresa till Stockholm. Denna resa skulle inte bara vara en ”skojresa”, utan vi skulle arbeta också. Vi – Sundsvallsbor fick kliva på vid navet/Busstation Sundsvall och möttes av ett glatt Öviks-gäng. Vilken tur att det fanns värme på bussen. Vi hann till Armsjön där stod polisen och tog vår chaufför för kontroll. Han hade varit utanför Sveriges gränser och kört buss och då gäller inte de svenska körlagarna. Tack och lov så hade han skött sig. I Gnarp var det fikastopp, vid Tönnebro hade vår chaufför sin vilopaus och vi fick äta en bit lax. Där möttes vi av några nykterister Mats D, Billy Norberg, Sven Lindblom och Eva Dahlström som var på väg till Örebro på NBV:s förbundsårsmöte. Dom hade inte blivit stoppade av polisen. Väl framme på Tollare Folkhögskola så hade vi 15 minuter på oss att göra oss middagsfina. Och sen fick vi en god middag bestående av LAX! Under färden söderut fick vi ett rosarött häfte med förslag på hur vi skall försöka få mera klirr i föreningskassan. Andra förslag kom också upp såsom LOPPIS, utföra tjänster åt andra föreningar. Man kan ha smyckes- & hantverksbrödlotteri. Kontakten med ”Våra Gårdar” är viktig. Efter middagen gick vi till storstugan för att lösa olika uppgifter. Räkna rektanglar, kvadrater ett roligt sätt att se och förstå hur olika en styrelse kan se ut. Hur olika vi kan se på samma sak/uppgift/situation. Helgens lärare var Staffan Hübinette och Olle Rockström, lika olika som de är i sin kroppshydda, (Helan o Halvan) är också deras sätt att lära ut på.
Under lördagen skulle de lära ut ett kortspel. Ingen fick prata under tiden man spelade, varje bord hade fått regler om spelet. Men det ingen visste var att lärarna hade delat ut olika regler för varje bord. Så när jag vann vid mitt bord och flyttade till nästa, så förstod jag ingenting?! Varför vann inte jag igen? Jo för vid bord nr två spelade man nått helt annat. Ännu en bild hur det kan vara i en styrelse. Alla stretar åt var sitt håll, fast vi är valda av samma förening! Men så skall det inte vara. Önskedrömmen är väl att alla i styrelsen är vänner och får komma till tals. Lördagseftermiddagen fick man göra lite av varje. De mest nyfikna fick följa med på en rundvandring i Riksdagshusen. Man blir nog lite mera svensk en sådan här gång. Här finns våra förfäder, de som har byggt upp vårt land och lagar. Nu fick vi gå in i både första och andra kammaren, provsitta de åldriga stolarna/”skolbänkarna”, se stora vackra målningar, gips avgjutningar av de ”höga Herrarna” och se olika byster. Olof Palmes byst var inte så stor, (som jag tycker han var förtjänad) men man såg att det var han. Vår guide sade att hans ögon följer en vart man går. De kvinnor som har gjort något för landet har fått ett eget rum. Mer om det i nästa R R. Lördagskvällen tillbringade vi på Oskars teater och såg Loa Falkman. En rolig avslutning på en intensiv lördag med en konstig middag på First Class Hotell Amaranten. Vi tror vi fick fisk!? ”Att vär va flera” var söndagens budskap, och det gör vi i orange keps, halsduk och bälte. Stilfullt med lite elegans kommer det kanske att gå, att få, flera att skriva på för ”nykterheta”!
Zaedi Danielsson (denna gång en IOGT-NTO:are)
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: