Trafikdag vid Gunder Hägg-stadion

Besiktningsmärke på cykel

Besiktningsmärke på cykel

Gävle MHF tillfrågades av Pia Grönwall vid Gävle Kommun om att delta vid en trafikdag för mellanstadieskolorna i Gävle. Arrangemanget skulle hållas under den Europeiska Trafikantveckan vid Gunder Hägg stadion på Sätra i Gävle den 19 september mellan kl. 09.00 och 15.00. Vi tackade ja, men med reservationen om vi inte hittar funktionärer så går det givetvis inte. Vi lyckades och Vicky Sandert och Lasse Palmkvist kunde medverka. Vi skulle utgöra en av flera olika stationer under dagen och hos Gävle MHF fick eleverna prova en tur i krocksläden. Vid andra stationer fick de bland annat meka med cyklar, lära sig om säkerhet i buss och cyklingsteknik i hinderbana.

Kö till Cykelbesiktning

Kö till Cykelbesiktning

Vid varje station fanns också en tipsfråga med anknytningen till stationens budskap. Vår station blev mycket populär och uppskattad av bar nen och deras lärare. Upplägget blev inte riktigt som vi är vana med vid våra utåtriktade aktiviteter då vi hade 20 minuter på oss med varje grupp, vilken i de flesta fall utgjordes av en skolklass. Därför körde vi först en gemensam information om MHF, varför man alltid ska använda säkerhetsbälte och om hur själva färden i krocksläden går till. Sedan blev det åka av på ”löpande band” för att så många som möjligt skulle hinna prova. Det var alltså ett tajt schema den här dagen eftersom många skolor visade intresse att delta. Det blev som sagt en lyckad dag trots att den inleddes med regn. Under eftermiddagen tittade dock solen fram.

Ove Sandert

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: