Viinoret 80 år

Sundsvall-Timrå MHF:s stuga vid Viiforsen Marmen sattes upp 1932. Detta efter att stugan tidigare utgjort en kägelbana som stod i ”busbacken” i närheten av nuvarande kommunhus i Sundsvall. För en ringa summa pengar fick den nystartade avdelningen flytta huset till Viinoret. Arbetet skedde på helger och kvällar. Enligt uppgifter så firades julen 1932 i MHF-stugan. Under åren har om och tillbyggnad skett, bl. a. med hjälp av Våra Gårdar och pengar från Boverket. Idag rymmer stugan ett 75-tal gäster. I ett annex finns två ”hytter” med vardera två sängar för övernattande gäster. Stugan ligger trevligt med utsikt över Ljungan, senast tog stormen Dagmar några träd i området runt stugan. Söndag den 21 oktober firades 80-årsdagen.
MHF-stugan i Viinoret

MHF-stugan i Viinoret

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: