Ordförandens ord

Att vara ordförande är ibland lätt och ibland mycket svårt. Det är lätt när alla andra funktioner i styrelsen fungerar som de ska. Men det är svårt när det blir svåra frågor att ta ställning till. En ordförande skall ju vara organisationens representant utåt och kunna svara på frågor från journalister och reportrar, ibland också representanter från andra organisationer. Kunskap om våra hjärtefrågor är viktig och det är än mer viktigt att följa med i utbudet av information via olika media. Därför läser jag två dagstidningar var dag de kommer ut (det blir 13 tidningar per vecka + Kyrkans Tidning). Självfallet läser jag också Motorföraren, alla MHF-regioners tidningar och en och annan udda tidning som inte handlar om trafikfrågor.
Teve är också en viktig informationskälla. Det är inte bara svenska program som kan kollas. Omvärldsmedvetenheten gör att jag letar viktig information på en mängd olika ställen. Vid möten med människor kan också både frågor och svar komma mig till del. Det svåra med all information är hur jag ska förmedla den. Kommunikation är en av de svåraste kon sterna att behärska. För rätt länge sedan fick jag via NBV en medieutbildning som senare kompletterats med viss träning i att skriva. Nu undrar jag hur stort intresse ni har för lite utbildning/träning i dessa viktiga frågor; hur vi möter press och annan media och hur vi skriver för att bli lästa. Och här sitter jag och skriver med förhoppningen att ni läser!!! Undrar om timmarna med utbildning har gett resultat? Du får höra av dig så jag får lite respons på mina funderingar.
Ordf. IngaSara Cardell
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: