Trafiksäkerhet På Väg/Ta Paus Hagsta 2012

Årets ”Trafiksäkerhet På Väg” – ”Ta Paus” i Hagsta är nu avklarad. Efter mycket planering, som startade redan veckorna efter 2011 års aktivitet, har vi nu genomfört det mycket trevliga arrangemanget. Vi bad ju skolungdomarna förra året att skriva ned saker som var bra och dåligt och som vi kunde förbättra. Vi har ju lite svårt att se detta själva, vi kör på i gammal vana. Vår ordförande, Ove Sandert, har gjort upp ett planeringsschema på c:a MHF-reklam på mjölkpaketen. Gefleortens mejeri. 20 sidor, där vi undan för undan prickar av saker som måste fungera. Det gäller att försöka leta sponsorer tidigt, så att vi vet vad vi har för ramar att planera efter. Vi fick ett löfte om ekonomiska bidrag från MHF-Region XYZ samt NTF Gävleborg. Sedan lovade Gevalia att återigen stå för kaffet (24 kg) och 3 000 muggar. Vårt lokala mejeri, Gefleortens Mejeriförening, lovade att göra reklam för vår aktivitet i Hagsta, genom reklam på mjölkpaketen, samt stå för den mjölk vi serverade till kaffet. Men vi hade ju ingen kaka till kaffet, så jag provade att skriva till alla stora pepparkaksbagerier i Sverige. Vi fick napp från Nyåkers i Umeå som lovade skicka 48 burkar kakor. Inför den så populära s. k. ”Olyckslördagen” , då vi förutom själva olyckan hade artistuppträdande, tog vi kontakt med Helges Sångstudio, som är en fristående del av aktivitetshuset ”Helges” i stadsdelen Andersberg i Gävle. Idag har namnet Helges, blivit välkänt bland sångintresserade barn och ungdomar mellan 8-18 år, med drömmar om att utveckla sin röst, sjunga i studio samt stå på scenen. Kända namn från Helges är bl. a. Molly Sandén, Amy Diamond samt Clara Hagman i Ace of Base. Vi fick tag på fyra skönsjungande flickor, Alva Brodin, Felicia Bärgh, Paulina Jonsson samt Elin Wängelin, som underhöll med flera sånger. Kom ihåg namnen! Dom kan bli riktiga kändisar så småningom. Vädret hade väl kunnat vara bättre under de två veckorna men vi hade c:a 2 000 besökare ändå. Tyvärr inga nya medlemmar som på direkten skrev medlemsansökan men vi delade ut kassar med MHF-material, där det även låg blanketter för medlemskap. Kanske några tänkte till i efterhand. Vi hade även alkolåsvagnen där vi också kunde visa det nya ISA-systemet. Genom Regionens försorg skickade vi ut inbjudan till många åkerier, alla kommuner i Gävleborg samt Landstinget Gävleborg. Ingen bokade tid för visning!! Vår aktivitet sträcker sig över två veckor så även i år hade vi förmånen att få sju skolungdomar till hjälp.
Reklam Gefleortens Mejeri

MHF-reklam på mjölkpaketen, Gefleortens mejeri

Stort tack till Gävle Kommun som bistår med detta år efter år. Utan dem hade vi inte klarat av det. Tyvärr är det alltför få medlemmar som ställer upp. Till nästa år så får vi verkligen tänka till, om vi ska orka med alltihop. Avslutningsvis vill jag därför vädja till alla MHF-medlemmar i Gävleområdet, att höra av sig till oss på tel: 070-324 33 46 om ni vill att vi ska fortsätta med denna verksamhet som är så uppskattad av 1 000-tals trafikanter.

BengtOlof Bokström Gävle MHF

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: