Ta Paus – Höga Kusten Bron

MHF:s funktionärer från Kramforsavdelningen arbetade aktivt den 27-28-29 juli vid Höga kusten Bron. Rastplatsen ligger högt belägen över Ångermanälven. Trafikverket har en bra anläggning som resande per bil söderut kan stanna till vid och ta en stunds paus. Med MHF:s informationstavlor c:a 300 meter gavs inbjudan till kaffestoppet. Vid infarten delades ut 280 st. MHF-påsar innehållande tidningen Motorföraren, Vägverkets trafikkartor, som informerade om godkända rastplatser i Sverige samt övriga broschyrer från MHF. Vid kaffebordet serverades gott fikabröd, kaffe eller saft helt gratis från vår avdelning. Under dessa tre dagar serverades c:a 625 personer. Samtidigt delades ut till bilförarana och medåkande självtestande frågor ”Är du en säker förare” 22 frågor att besvara. Frågorna är ett självtest. Syftet är att med jämna mellanrum se hur du förbättrar kunskaperna. Reflexer och bingokartor delades ut till alla bar nen samt pennor med MHF:s reklam. Höjdpunkten från dessa dagar var när en cyklist stan nade upp med full packning och presenterade sig som MHF-medlem från Uppsala vars namn var Erik Pettersson. Han startade sin resa från sitt hem i Uppsala över per båt till Finland cyklade genom hela Finland över Haparanda och ner till Höga Kusten där vi välkomnade honom med fika. Under resan hade det varit ovanligt bra väder men nattetid mycket kallt i Kalix, att ligga i tältet. Kallaste julinatten sedan l963 berättade han. Det skulle varit bra med lite mindre sly tyckte han över så fina vyer, som verkligen skulle förgylla denna plats ytterligare. ”Om det finns natur i himlen måste den vara ångermanländskt påstod ”Lubbe Nordström, uppe från bron är det inte svårt att hålla med honom. Det här var det bästa jag varit med om. Så avslutar Erik sin pausrast för vidare avfärd hemåt till Uppsala. Vi hade ett lager barnstrumpor till försäljning efter tidigare arrangemang till ett pris av kr 5:-/paret, vilket vår skicklige affärsman f. d. till yrket Hilbert Sundström lät sälja med stor åtgång.

Bengt och Gunnel Hellström, Kjell Näsholm, Lisbet och Hilbert Sundström samt Evert Strindin. På bilden saknas Maud Näsholm, fotograf.

Vårt budskap var att värva nya medlemmar till vårt MHF. Följande nya medlemmar: Marie Hedgren, Ramvik, Bo Nordlöf, Salteå Noraström och Björn Nordberg, Piteå. Värvades av ordförande. Trötthet i trafiken, är en stor olycksrisk. Bästa botemedlet mot akut trötthet är att stanna och ta en tupplur i max 30 minuter. Ta därefter en kort promenad och en kopp kaffe. Alkohol och trafik hör inte ihop. Kör inte rattfull, åk inte med någon rattfull och hindra den som är på väg att köra rattfull. Håll hastigheten. Om alla trafikanter respekterar hastighetsgränserna kan nära 150 liv räddas varje år och koldioxidutsläppen minskas med cirka 700 000 ton, vilket motsvarar utsläppen från 240 000 personbilar. Restiderna påverkas bara marginellt. En liten insats från alla gör i det här fallet stor nytta. Vi, som jobbade under dessa tre soliga dagar med glatt humör, ställer gärna upp nästa sommar det som gjorde dagarna så trevliga var att få träffa så många trevliga semesterfirare från Norge, Finland, Tyskland, Ryss land, Holland och Polen. För oss var det ett viktigt arbete för Trafikanterna och MHF. Hilbert och Lisbeth Sundström, Evert Strindin, Gunnel och Bengt Hellström och Maud och Kjell Näsholm.

Maud Näsholm

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: