Ett av sommarens trevligaste Ta Paus

Under några år har jag deltagit i Stöde MHF:s Ta Paus vid Lomtjärn. Avdelningen har stötts av medlemmar från Sundsvall som tidigare kunnat ställa upp då så behövts. Ett berömt tillfälle var då Kaj Fridberg och hans mor Ella var med och gräddade våfflor över den öppna eld som också gav värme till kaffekokandet. Vi minns dem med glädje! Det är nog också den hittills mest ovanliga aktiviteten när det gäller att bjuda till! Under senare år har det utvecklat sig en annan lika smakfull servering: kaffe och StödeBrödssmörgåsar! Avdelningen har mycket god kontakt med bageriet (som även ställde upp och skänkte bröd till Förbundsårsmötet i Gävle 2011!). Margareta brer smörgåsar som har både animaliskt och ”vegetariskt” pålägg. Det finns också snabba kolhydrater för att täcka allas behov. Kaffe och the serveras när besökarna varit och tittat till en annan viktig attraktion; Ånges kommuns välskötta nödvändighetsinrättning. Ånges kommun ställer också upp med veden till eldpallen och på så sätt stöttar man MHF-verksamheten under sommaren.

Huset med eldpall och väggfasta bord och bänkar är en förnämlig tillgång för Ta Paus-jobbet! Under tak kan vi sitta och föra trevliga samtal medan eventuellt regn hörs från plåttaket. Det finns många minnen som dyker upp när regnet trummar eller droppar på taket: vi minns andra lite enkla byggnader från tidigare år, sommarstugor som var rena himmelriket för stadsbarn och campingstugor som kanske inte var semesterparadis alla gånger. Men de dagar då solen lockar oss att sitta ute har rastplatsen gott om sedvanliga rastplatsbord där resande gärna slår sig ner för en fika, antingen bjudna av oss eller medhavd. I år såg det ut som om frukost/lunch var vanligt: det bullades upp full frukostbuffé vid många tillfällen. Ändå uppskattades MHF:s kaffe och smörgås av mer än 150-talet gäster under de två dagar aktiviteten pågick. Lite trist dock att vi inte kan ”annonsera” med likartat skyltmaterial över hela landet: det blir av och till lite ”hemsnickrat”. Till kommande år måste det till en insats från högre nivå i organisationen så att vi kan kännas igen som en organisation. I dagsläget har var aktivitet sina skyltar då ingen enhetlighet är möjlig. En uppgift för kanslist och regionstyrelse att ta tag i!

Kanslisten på grönbete

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: