TR-dagen i ösande regn

TR-dagen den 9 maj började som vanligt med ösande regn. Så till dagsverket. Kjell Näsholm med assistans av mig startade dagen på bilprovningen där vi blev mycket välkomna. Kjell informerade besökarna, som skulle besiktiga sina bilar med budskapet om bl. a. det dystra budskapet att varje timma dygnet runt kör i runda tal 500 rattfulla i svensk trafik.

Kjell bjuder ut trafikfrågor & alkoholfritt vin.

De senaste tio åren har cirka 1 000 personer dött och 10 000 skadats svårt på grund av alkohol i trafiken. Broschyren ”Är du schysst och köper ut” samt pennor från MHF som present delades ut. Vi bjöd på alkoholfritt vin till alla besökarna och personalen. Besökarna fick också under tiden testa sig på kunskapsfrågor om trötthet i trafiken. Så utlystes strejk på Bilprovningen och Kjell fick kl. 16.00 packa ihop sina prylar och tacka för en trevlig samvaro med personalen. Vi välkomnades åter en annan gång. På stan från kl. 10.00 fanns vi vid systemets entré med dukat bord där det bjöds på alkoholfritt vin med tända ljus och rosbukett till minne över de som dödats i trafiken p. g. a. alkoholen.

Många stannade upp trots regnet och lyssnade till samma budskap, som hölls på bilprovningen. Besökarna fick svara på kunskapsfrågor om trötthet i trafiken. Kl. 13.00 packade Maud och Anna-Stina ihop sina prylar och kände sig nöjda för dessa timmar. På ICA Rosen i Nyland hade Hilbert och Lisbeth Sundström dukat upp ett bord och inbjöd till alkoholfritt vin samt utdelning av broschyrer dessutom informerades om alkoholens skadeverkningar utav Hilbert till de besökande kunderna. Dagen blev enligt Hilbert och Lisbeth mycket uppskattad och lyckad. De ställer gärna upp flera gånger. 17/5 -12 Folknykterhetens dag med gökotta tillsammans med Gudmundrå församling. Återigen vädrets makter inte på vår sida ösande regn och vi fick hålla till inomhus lite trångt men ändå god stämning. Evert Strindin fick någon minut i predikan informera helt kort om vad MHF:s verksamhet. Maud läste förbön för våra ungdomar och föräldrar som lyder ”Gud idag på folknykterhetens dag ber vi för alla människor i vårt land och vår bygd som på något sätt drabbats av alkoholens skadeverkningar. Du ser alla barn som direkt eller indirekt drabbas av föräldrarnas missbruk – ge dem en trygg framtid. Herre ge de unga goda förebilder och visa oss alla all livsglädje är inte alls beroende av alkohol. Vi ber idag särskilt för Kyrkornas och nykterhetsorganisationernas arbete mot missbruk i Kramfors. Vår Lp-kontakt men även arbetet på Dr Bark. Tack för att du hör vår bön. Under fikat bjöds det på ett glas alkoholfritt vin och testfrågor om trötthet i trafiken. MHF:s pennor som pris samt till första pris en flaska alkoholfritt vin. Två nya medlemmar till vår avdelning fick vi skriva in den dagen.

Maud Näsholm

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: