Lita inte alltid på din GPS

Lita inte blint på GPSen

Tänk efter själv.
Är det rimligt att åka den här vägen?

Veckan innan vi skulle gå på semestern från Skönsmons Fritidsgård, så gjorde vi en dagsutflykt. Gårdspersonalen hade lyckats ragga ihop ett 10-tal sommarlovslediga ungdomar till en färd till Hudik Go Cart-centrum.

Vi åkte i en minibuss och en personbil. Chauffören i personbilen hade tagit fram fakta på datorn vart vi skulle. Men vi i bussen visste ingenting, men skulle klara oss själva. Så grabbarna i framsätet hade en ny mobil med inbyggd GPS. Stolta som tuppar skulle de visa oss hur bra den var att använda.

När vi kommer fram till Harmånger säjer den ”sväng vänster”. Vi lyder, och upptäcker bara att där finns Harmånger centrum. Vänder och funderar, ser våra kompisar susa förbi på E4-an. Vi skulle ha svängt höger från E4-an, sagt och gjort vi korsar E4-an och hittar en smal, krokig, kurvig asfalterad väg. Om 10 minuter skall vi vara framme enligt GPS-en, säjer den gång på gång. Vi får i alla fall se en vacker svensk sommar natur. Gröna ängar och djur i hagarna. Efter c:a 30-40 minuter kommer vi fram! Då är våra vänner i personbilen lagom less att vänta.

Väl framme hade vi roligt några timmar med att köra Go Cart, trevlig personal, bra bana. Några av grabbarna glömde att bromsa, så både de stötupptagande bildäcken och gräsmattan fick besök. Go Carten liknade en gräsklippare, gräs både här och där. Efter avslutande tävlingsheat blev alla ”belönade” med pizza. De fem bästa fick också en medalj. Hemfärden klarade vi utan GPS-fakta!

Zaedi Danielsson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: