På gång i Västernorrland

Förutom att marknadsföra avdelningens hus i Viinoret så är det viktigt att visa på avdelningens arbete med förebyggande trafiknykterhet med hjälp av bl. a. ”Det pedagogiska bordet” som visar på olika dryckers innehåll av 40 % sprit. Detta visas bara som interaktiv utställning, d. v. s. att vi finns med och ställer frågor till besökare. Vi kommer att låna ”fyllebrillor” av NBV för att låta människor prova att gå under påverkan av olika promillehalter. Vårt hus i Viinoret behöver som alltid ha tillsyn och i år har vi också anledning att kapa, klyva och trava veden då stormen hjälpt oss fälla. Vår första aktivitet blir, för utom ovan, en massiv satsning på Kristi Himmelfärds Dag, 17 maj, då vi sedvanligt har Gökotta kl. 08.00. Dagen fortsätter med en nygammal aktivitet: Familjerally! Harrieth och ordföranden arbetar fram denna aktivitet med erfarenhet från tidigare rallyn. Det kommer att tas fler foton under 2012 för att dokumentera verksamheten. Alla medlemmar kommer att inbjudas till studiecirkeln ”Från bra till enastående” som tagits fram av Mats Danielsson i samarbete med Sten Fahlén. Materialet påminner om LEAN-utbildningen som getts till delar av regionstyrelserna: båda utbildningarna ger goda verktyg för ett gott föreningsarbete på olika nivåer. Avdelning deltar i Musikleken i februari. Från Förbundskansliet har det kommit besked att Tra fiknykterhetens Dag skall genomföras den 9 maj för att kunna användas i samklang med Polisens aktiviteter. Styrelsen föreslår att avdelningen dessutom genomför TN-dagen på traditionell tidpunkt, d. v. s. 28 september. Nationaldagen skall avdelningen medverka både med torgstånd och helst också delta i fan-tåget. Barnens Dag i Bergeforsparken den 17 juni kommer att besökas av MHF som där kommer att lära ut mer om cykling. Ta Paus genomförs under tiden lördag 30 juni till måndag 2 juli på sedvanligt ställe. Här kommer utställningsvagnen att användas och medlemmar aktiveras som tidigare. Någon gång under sommaren anordnas en hemlig utflykt som fruarna Danielsson och Cardell ansvarar för. Egen picknick, frågeslinga vid framkomsten är några funderingar som kommer att utvecklas. Inbjudan kommer i tidningarna. Den 16 augusti bjuder vi in till Surströmmingsfest då det är premiärdagen för delikatessen! När tillfälle ges skall spelkvällarna genomföras i samarbete med IOGT Hälleberget som tidigare. Styrelsen hoppas att få fler orsaker att aktivera medlemmar i trafiknykterhetsarbetet.
Sundsvall i januari 2012

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: