På gång i Gävleborg

Tack vare en snacksalig ordförande och en vidsynt kanslist kan det bli Ta Paus i Näsbysjön 2012 efter uppehållet 2011. En av regionens åldermän gick bort 2011. Gösta var mycket verksam och lämnar ett stort tomrum efter sig. Ingen kunde direkt axla hans fallna mantel och därför blev det inte någon Ta Paus-verksamhet i Näsbysjön 2011. Glädje blev dock stor när undertecknad en dag i januari befann sig på ett uppdrag för Västernorrlands läns nykterhetsförbund i Stockholm. Under frukosten dag två på hotellet så inledde jag ett samtal med ett gäng yngre (än jag i alla fall!) gossar från det inre av Gästrikland. De hade en mängd idéer, mindes Gösta och kände nog på sig att det var dags att ta upp hans fallna mantel. Vi talades vid rätt länge (ho tellfrukostar brukar kunna fylla ut inte bara våra magar utan också tid!) och när vi skyndade tillbaka till Klara Norra för att fortsätta vårt deltagande i uppdraget, så hade vi en överenskommelse att fortsätta kontakten. Bollen låg hos HoforsTorsåkers Nykterhetsförbund och de har nu skickat den till Harri som också förmedlat den till mig. Med hänvisning till det bidrag Gävleborg Läns Landsting försett oss med så skall vi definitivt trimma in ett nytt gäng som kan vara våra händer och fötter i den viktiga verksamheten för en nykter trafik. Som vi alla vet så är Ta Paus en av det mest trevliga arrangemang MHF gör: vi möter alla sorters människor! Stora och små, de med körkort och de utan, barn och vuxna med en semesterblick i ögonen. Genom att finnas på ett ställe där de flesta ibland behöver stanna till, så får vi också möjlighet att delge semestertrafikanter och andra som är ute och far våra tankar om hur man undviker olyckor, hur man kör säkrare (läs på annat ställe om BBS!) och hur viktigt detta att ta paus är för behållningen av en bilresa. Gävleborg har tillgång till en utställningsvagn som jag fick se först sommaren 2011 och blev inte så lite imponerad! Jag är ju van den som finns för Jämtland och Västernorrland och den har också sina fördelar: jag kan det utan och innan till exempel! Men den här kunde man nog ha kört in en liten bil i trots att den var vällastad med allt det som går åt under aktiviteten. Nu vill det till att ni runt om i det inre av Gästrikland anmäler ert intresse att delta dels under en kommande utbildningsdag och att ni kan avsätta någon timme vid den vackra Näsbysjön!

Hör av er till kanslisten!!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: