Gävle MHF och rattfylleridom

De två ungdomar som körde grovt rattfulla på Brynäs i Gävle i början av 2011 dömdes i Hovrätten för sina gärningar. Gävle MHF engagerade sig i fallet i höstas efter den friande domen i Tingsrätten. Vi skrev ett öppet brev till Tingsrätten där vi ifrågasatte domen. Brevet skickades till Tingsrätten samt till Gefle Dagblad och Arbetarbladet. Det presenterades också i Ratta Ren. I brevet ifrågasatte vi bland annat hur Tingsrätten trodde mer på två fulla ungdomar än ett nyktert vittne. I Gefle Dagblads nätupplaga, gd.se, kommenterades införandet av minst åtta personer varav de flesta höll med oss. Jag har nu fått Hovrättsdomen skickad till mig från Arbetarbladet där jag bland annat noterade att i redogörelsen för vittnets (NN) berättelse står så här på första raden: ”NN var vid tillfället nykter och han iakttog…” I domen från Tingsrätten står inget om detta! Det kanske är ett önsketänkande men det känns som om vår skrivelse har haft någon inverkan. Den ena killen dömdes för olovlig körning samt grovt rattfylleri till en månads fängelse och den andra fick villkorlig dom och sam hällstjänst för bl. a. medhjälp till olovlig körning och medhjälp till rattfylleri. Domarna kan överklagas senast i mitten av januari.

Ordf. Gävle MHF
Ove Sandert

MHF-regionen och MHF-förbundet gratulerar och tackar Gävle MHF för fina insatser och opinionsbildning i en för rörelsen mycket viktig principfråga.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: