Trafiknykterhetens dag i Kramfors

Harrieth Persson & Torsten Eriksson

MHF har hållit en manifestation mot rattfylleri på torget i Kramfors den 29 september. Där delades det ut reflexer, pennor och broschyrer till intresserade. Det bjöds även på alkoholfritt vin, och den som kände sig manad, kunde prova på att gå mellan konor med så kallade promilleglasögon. Demonstranterna hade hängt upp tre klädstreck med sockor, där varje socka symboliserade någon som dött i trafiken på grund av rattfylleri under 2010. Harrieth Persson, numera nykter alkoholist, var en av eldsjälarna i frågan, och höll under dagen ett föredrag på Gudmundråskolan och senare på kvällen även på Sandö Räddningsgymnasium. MHF kallar sitt projekt för ”Uppvaknandet”, vilket innebär att man vill få allmänheten att inse hur mycket alkohol olika drycker innehåller. Med manifestationen vill de även säga: – ”Kör inte alkohol- eller drogpåverkad”, ”Åk aldrig med en påverkad förare” och ”Stoppa andra från att köra påverkade”. MHF genomförde detta i samarbete med NBV . Fylleglasögon. Kjell Näsholm och Evert Strindin informerade om Promilleglasögonen, som synes passade många på att prova på att testa. Det sedvanliga ”Uppvaknandet” var på sin plats inne i tältet där det bjöds på alkoholfria drycker utav Lisbeth Sundström, Gunnel Hellström, Anna-Stina Hansson och Harriet Persson. Detta arrangemang under tiden kl. 09.00-15.00. Kl. 13.00 begav sig Harrit, Evert och Maud till Gudmundråskolan klass 9, där föreläste Harriet ”Nykter alkoholist”. Ungdomarna ett 60-tal följde med stort intresse föreläsningen, som varade c:a 45 min. Den 19/10 inbjöds vi utav Internationella gruppen, Gudmundrå församling ”Det stora Knytkalaset”där vi välkomnade med ett glas bål, Bål Italiano. C:a 75 personer.

Maud Näsholm

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: