Sista kyrkhelgen i MHF-torpet

2003 var det upp och i juni 2011 ner. Arvid börjar bli van.

Den 12 juni ordnade Stöde Församling och MHF årets kyrksöndag i Edebosjön. Kantor Sofia Sahlin med god assistans av Nedansjömusikanterna framförde en varierande repertoar med både ackompanjemang till psalmsången och allsången. Musikanterna bjöd även besökarna på ett knippe spelmanslåtar. Sommargudstjänsten leddes av kyrkoherde Gunnar Karlqvist. Det var första gången som han besökte Edebostugan. MHF bjöd som avslutning alla på kyrkkaffe. Denna kyrksöndag var det sista arrangemang som Stöde MHF anordnar i Edebosjön, och den 20-åriga traditionen bryts. Fastigheten har nu sålts till en av de närmaste grannarna. Omedelbart efter avslutad gudstjänst börjades utflyttning av stugans möbler. Det mesta av stolar och bord har skänkts till Stöde Hembygdsförening, några bord och soffor kommer att hamna i Stöde Församlingshem. Gunnar Karlqvist bytte då kyrkoherderollen mot flyttkarlens och efter en timme var allt möblemang på väg från Edebosjön.

Erik R. Eriksson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: