Stöde MHF avd 529 firade 50 år

Lars Viksten och Arne Halén uppvaktades med blommor när MHF i Stöde firade 50 år.

D en 28 maj 2011 firade Stöde MHF-avd. 50 år. Ett 35-tal medlemmar och inbjudna hade kommit till Edebosjön och tagit plats i MHF-stugan. Två medlemmar som varit med att bilda avdelningen 1961 fanns med vid jubiléet. Det var Arne Halén och Lars Viksten. En tredje person finns kvar av bildarna, det är Anton Andersson men han var förhindrad att närvara. Två av tidigare ordföranden i avd. fanns med i firandet, nämligen Per-Erik Lilja och Nils-Ragnar Widmark. Den sistnämnde berättade även några minnen från den Ungdomsklubb som fanns i avd. Klubben hade med framgång sysslat med bl.a. trial under flera år. Bland de som uppvaktade ”50-åringen” var NBV i Sundsvall genom Mats Danielsson och MHF Region XYZ som representerades av IngaSara Cardell. Stig Bergman från grannavdelningen framförde Torps MHF:s lyckönskan till jubilaren. För underhållningen i Edebosjön svarade Nils-Erik Persson som varit en verklig trotjänare vid olika arrangemang i MHF-stugan. Nils-Eriks spel, sång och mer eller mindre vågade historier har glatt oss under årens lopp. Guy Cardell överraskade oss med att plocka fram sin Spilåpipa och framföra många glada trudilutter vilket drog ner applåder. En 50å-rs historik, signerad Erik R Eriksson, visar att avd. haft en varierande verksamhet. Inte minst på tävlingssidan där de verkliga långkörarna varit Bildjakten och Vårrallyt, den sistnämnda genomfördes 40år i följd. Utbyggnaden av den egna fastigheten i Edebosjön under 1980-talet visar att avdelningen haft många driftiga medlemmar under gångna år.

Erik R. Eriksson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: