Stöde MHF 50 år

Frågesling med 20 frågor

Stunden är inne, verkligheten lika så. Stöde MHF har bestämt att sälja det vackra Edebosjön. Men innan det händer passar de på att fira de första 50 MHFåren i den sköna stugan. Vid ett konstituerande sammanträde i Stöde kommunalhus den 22 febr. 1961 med Torps lokalavd. av MHF beslutades att medlemmarna i Stöde bildar en egen avdelning. Mötet hade samlat 14 deltagare vilka var eniga om att bilda Stöde MHF-avd. Förste ordförande blev Erik Johansson, och MHF distriktsordförande Iwan Wassbrink framförde välgångsönskningar till den nya avdelningen och kunde meddela att distriktet skulle översända ett startkapital på 25:- till avdelningen. Vid det första årsmötet 24 febr. 1962 beslutades att köpa in Torps MHF-stuga i Edebosjön, det s. k. Melanderstorpet. Stöde avd. fick köpa torpet med följande 1,7 hektar skog för 7.000 kr. I början av 1964 hade avdelningen ökat till 130 medlemmar. ( från 14 130 medlemmar på 3 år.) Med dessa ord och välkomsthälsning från Stödes stöttepelare Erik.R Eriksson kan vi börja 50-årsfesten med att äta en god smörgåstårta och läsk. Under tiden får vi vacker dragspelsmusik i bakgrunden av Nils-Erik Persson. Efter det att vi har blivit mätta, så får vi papper och penna i våra händer och vi skall gå en ”20-frågeslinga.” Solen lyser på oss glada MHF:are när vi står i långa banor för att lösa dessa uppgifter. Dessa frågor var av allehanda slag. Vart bodde Johult som barn? Vilken sport utövade Maria Brandin? Vad har Ingvar Kamprad med Billy att göra?? Efter dessa klurigheter blev det dags för kaffe/rulltårta och gratulationer från NBV MittSverige, MHF Regionen, MHF Sundsvall-Timrå och Torps MHF. Dagens ordförande Sonny Persson fick ta emot gåvorna till avdelningen. Guy Cardell tog fram sin spillopipa och spelade ett sommarsångspotpurri. Därefter vidtog Erik. R Eriksson prisutdelning för tipsfrågorna. Bäst för dagen var Regionordförande IngaSara Cardell (19 p), hon fick med sig hem en stor melon. Denna trivsamma fest avslutades med att de 30-tal församlade sjöng ”MHF-VALSEN” af Ruben i Kråkvik. Tack för denna träff Stöde MHF.

Zaedi Elfwing

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: