Våra mål och vägen dit

Bland våra mål finns en Nollvision det vill säga att ingen skall skadas eller dödas i trafiken. Det dör 75 personer om året enligt det nya beräkningssättet från Trafikverket på grund av alkohol. Verket har räknat bort misstänkta självmord bl.a. MHF har också andra mål som att trafiken skall ha betydligt mindre miljöpåverkan än idag. Det är därför vi genomför Miljöbilsseminarier över hela landet. Tylösandsseminarierna är en gedigen institution idag med deltagande från stora delar av Europa som diskuterar och utbyter erfarenheter om trafik och trafikmiljöer. Det som är genomförbara mål på lokal nivå är mycket viktiga för vår överlevnad. Medlemskadern har en hög medelålder och det behövs föryngring. Det är upp till dig som erfaren medlem att av och till fråga yngre genom att kanske enkelt överräcka broschyren ”Vi gjorde det!”. Där har vi en fin sammanfattning om uppnådda mål och kan lätt hitta samtalsöppnare bara genom att fråga om man vet vad bokstäverna MHF står för. Många är det vi mött under ”Ta Paus” som lärt sig att vid bildandet av MHF 1926 ville man inkludera kvinnor också trots att de bara haft rösträtt i 5 år och röstat en gång. Det är därför vi heter Motorförarnas Helnykterhets Förbund! Den förklaringen har jag personligen använt och har faktiskt ingen aning om den är sann! Men ingen har hittills kommit med påståendet att jag har fel så den skrönan får väl leva vidare! Så för att nå målet att få fler medlemmar kan vägen dit vara en liten skröna!

😉

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: