Årsmöte Bollnäs Voxnadalens MHF

Monica Oderstad, Vincent Klargård, Bengt Grenholm, Kjell Hamrén och Göran Björkström.

Årsmöte Bollnäs Voxnadalens MHF snön gnistrade i solskenet vid Lenninge Herrgård, strax söder om Bollnäs, under lördagen när MHF hade sitt årsmöte där. Börje Nilsson, Lenninge Herrgård, hälsade välkommen och ursäktade sig med att de sökt och blivit beviljade serveringstillstånd, något som för att få nog med besökare, verkar vara en förutsättning för att kunna få verksamhet att gå runt. Glädjande nog kunde MHF konstatera att besöket på Systembolaget resulterade i att de införskaffat alkoholfritt, där utbudet av alkoholfritt har ökat och verkar bli allt mer populärt och välkänt hos allmäheten så fler grupper som kommer på besök till Lenninge Herrgård kan vara trygg med att man där kan de alkoholfria dryckerna. Systembolaget har bra utbud med välsmakande drycker som passar för nykteristen och bilföraren. Vid parentationen över medlemmar som gått bort under året fick vi alla minnas, med ord av Ingrid Hedblom, f. d. ordförande, Karl-Erik Olsson och hans engagemang för föreningen och MHF:s sak.

Göran Björkström, Sten Andersson, Sture Andersson, Evald Olsson, Kjell Hamrén och Monica Oderstad.

Verksamhetsplanen som antogs vid årsmötet innehåller förslag på samarbete med andra föreningar och deltagande vid arrangemang under flera delar av året utifrån de förutsättningar som råder i området och för funktionärerna. Till ordförande för Bollnäs Voxnadalens MHF valdes Göran Björkström, som kommer att leda styrelsearbetet med en styrelse som för övrigt omvaldes. Ekonomin för avdelningen är stabil om än den visade på ett negativt resultat för året som varit. Bodil Björkström, fru till ordf. Göran Björkström underhöll med bakgrundshistorian om Flugbo, från hemmet mellan Stora och Lilla Flugen, med föräldrarna och det stora intresset för poesi i familjen. Bodil framförde flera tänkvärda och än idag aktuella tankegångar från tidigare generationer, skrivna för ett antal år sedan. Årsmötesdeltagarna fick ta del av framsynta och moderna synsätt inramade med väl avvägda former och ordföljder, existensiella och äkta i bl. a. ”meningen med livet, tro & tvivel”. Bodils mor, Karin-på-Dammens efterfrågade ”I väntan” återger förväntan och spänningen med att besöka doktorn på äldre dar, något som säkert många känt. Bodils egna ord till ”Våren” då ljuset återvänder, minner oss om saker och känslor som kommer åter år för år när solljuset når ner till jorden och snön smälter undan bjöd även den på ord som värmer på mer än ett sätt.
Jan-Erik Lärka

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: