Billy Norberg

Billy Norberg, ledamot i Förbundsstyrelsen från Region XYZ, vältebilsinnovatör och avdelningsräddare!

vältebilsinnovatör och avdelningsräddare!

Region XYZ har fått en ny representant i Förbundsstyrelsen som är väl känd i regionen. Billy Norberg var den första regionchefen efter regionbildningen för ett antal år sedan. Med en gedigen bakgrund i nykterhetsrörelsen var han nog en given kandidat till posten som regionchef. Han arbetar idag som inköpschef på skogsbolaget SCA’s massafabrik i Timrå och bor på ”Ön”, d v s Alnö utanför Sundsvall.
Det känns naturligt att han skall verka på Förbundsstyrelsenivå ett tag framöver.
Billy har en vision om att i framtiden, runt 2020, har vi ett lika väl accepterat droglås i alla fordon som vi idag har acceptans för alkolåsen. Billy ser också fram emot en spännande tid och tycker att det gensvar som getts via Facebook är en enorm möjlighet för organisationen MHF.
Regionerna finns också kvar 2020: det är lagom stora geografiska områden. Möjligtvis kan det av ekonomiska orsaker behöva förändras något. Varje region har någon som stöttar den kader av ”65+are” som är ”specialister” inom de områden som MHF arbetar med 2020. De kan arbeta mot sina tidigare arbetsgivare och tillföra kompetens till MHF som vi kanske saknar idag.
I Billys vision finns också att MHFs föreningslivet når ut till både barn och föräldrar som på så sätt ger nytt blod till lokalavdelningarna.
Den närmaste tiden hoppas han få vara med om att instifta stipendier för forskning om drogfylleriet. Samhällsnytta en sådan forskning innebär ger oss respekt.
Nu har vi medvind vad beträffar nykterhet på land och till sjöss och det är viktigt att vi seglar framåt med god i fart i dagsläget. (Vind kan ju vända som bekant.) Det är av största vikt att rörelsen överlever.
Billy är känd för att ha helikopterperspektiv på tillvaron och det kan vara en orsak till att han nominerades till Förbundsstyrelsen. När någon säger att ”det har ingen förr gjort” så är det värt att pröva!
Det är viktigt att alltid uttrycka sig positivt för tankens kraft är som bekant stor. Billy vill gärna se glaset som ”halvfullt” istället för ”halvtomt” och i och med detta tankesätt kan vi andra inte göra annat än hälsa honom välkommen tillbaka till den verksamhet han nu skall vara med att leda på centralnivå! Vi andra får väl försöka hänga med i hans ”helikoptersyn” och se positivt på framtiden: med Billy vid ratten åkte vi hemåt från ett bra Förbundsårsmöte mot en ljusnande framtid fastän mörkret föll över Svealand.

IngaSara Cardell

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: