Skål för livet

Nedslag i verkligheten

Harrieth Persson Rattfyllans verkliga pris

– en vecka om hälsa, droger och livsstil –

i hela Västernorrlands län 25/9 – 1/10. Lördag den 25 sept var det kickoff på Birsta City med provsmakning av alkoholfritt, prova promilleglasögon, få information om AM moped körkort, Rockband, trubadurer, dansare och cirkus clowner uppträdde på nedre planet i f.d. IKEA. Ett positivt bemötande från besökarna. Även i Örnsköldsvik hölls kickoff på tre affärer dock i något mindre skala. Veckan därefter ordnades föreläsningar kring mobbning Lisbeth Pipping, att vara anhörig Katerina Januch, kvinnors drickande i baren Vibecke Nilsen och små barn vettiga föräldrar med Lotta Johansson. Från MHFs och MHF Ungdoms sida föreläste Harrieth Persson kring rattfylleriets konsekvenser.
Harrieth gav en exposé över hur livet kan se ut och nedslag vid några tillfällen då livet förändrat sig.
Det gick verkligen ”hem” kan vi konstatera efteråt då många ungdomar kom fram och pratade med Harrieth efteråt. Föreläsningen är väl värd att lyssna till och väcker tankegångar och frågor hos många av de runt 750 gymnasieungdomar som nåddes av Harrieths budskap. De skulle annars inte börja fundera i de här tankebanorna, men här finns det någon som verkligen vet hur det är och dessutom kan fånga upp det som är relevant för målgruppen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: