Drogförebyggande

Att jobba drogförebyggande för ungdomar är en fråga som ofta kommer uppnär vi planerar vår verksamhet i MHF. Ett exempel på detta vill jag förmedla från Lit. Med fritidsgården som ”motor” anordnas varje år en skolavslutningskväll på Hembygdsgården i Lit. Det sker den fredag som vårt högstadium slutar vårterminen. Sponsorer i form av företagen på orten men också kyrkan samt ett 10-tal föreningar som ställer upp med medarbetare hela kvällen gör att träffen innehåller flera musikuppträdanden. Här finns också hoppborg, mekanisk tjur m.m. MHF:s bidrag sista åren består av en eller flera moment i en 5-kamp under även kvällen mellan ungdomar och föräldrar. Just detta att kvällen besöks av alla åldrar även unga som ännu inte börjat skolan till mormor och morfar och alla där i mellan gör det till en trivsam kväll. Målet är att förhindra eleverna i avgångsklasserna åker till Östersund och firar med alkohol och droger. Fungerade det? Jo det gör det klockan 24.00 låter vi ropa upp alla i avgångsklasserna på scen och sedan de i en alkotest visat att de är nyktra får de alla en gåva.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: